Din Kundvagn

  • Kundvagnen är tom!

Summa:

0 kr

Våra Glas

Vi fattar att det kan vara en djungel av val när det kommer till att köpa glasögon. Därför har vi gjort det enkelt för dig. Du väljer båge, vi hjälper dig med glasen. Det enda du behöver veta är om du behöver enkelslipade, när-/rumsprogressiva eller progressiva glasögon

Enkelslipade glas- korrigerar ditt synfel när du ser oskarpt på antingen nära eller långt håll. Du har samma styrka oavsett var du tittar i glaset. De enkelslipade glasen kan till exempel underlätta för dig att se på långt håll eller då du behöver läsa fastän du i övrigt ser bra.

Progressiva glas– hjälper dig att se klart både på långt håll i den övre delen av glaset och på nära håll i den nedre delen av glaset, vilket innebär att du har olika styrkor i olika delar av glaset.Glaset har ingen visuell övergång som ”läsrutan” i bifokala glas utan ser ut som vilket styrkeglas som helst.

Närprogressiva– glaset för dig som jobbar mycket vid skärm och behöver en styrka vid läsning och en vid skärm.

Rumsprogressiva– glaset för dig som jobbar både vid skärm men har mycket möte/ längre avstånd där du behöver se. Med dessa glas kan du se upp till fyra meter vilket gör dom ypperliga för inomhusbruk. Inte godkända för bilkörning.

 

Störs du av irriterande reflexer, starkt solljus eller vill skydda ögonen mot det ohälsosamma blåa ljuset? Kika på nedan möjliga tillval. Kontakta oss så berättar vi mer.

  • Blue block : Tekniken filtrerar bort stora delar av det ohälsosamma blåa ljuset och minskar genom det risken för förändringar på näthinnan. Det hjälper även till så ögonen känns piggare och mindre ansträngda om du sitter mycket vid skärm 
     
  • Polariserande glas : Polariserande glas har ett filter som avlägsnar reflexer på ett effektivt sätt. Tack vare detta minimeras blänk och störande reflektioner från blanka ytor som tex vattenpölar. Är du mycket på sjön är detta ett bra alternativ då du lättare kan se t ex grund. Finns i färgerna brun och grå.
     
  • Fotokromatiskt glas: Inomhus är dina glasögon som vanligt och helt klara. När du går utomhus så mörknar glasen och ger dig fullt UV-skydd från solen.  Glaset ändrar färg då det utsätts för UV-strålning. Hur mörka glasen blir beror på hur mycket UV-strålning det är, således mörknar det även om det är molnigt. Finns i färgerna grå, grön och brun 

 

Mer info om synfel läser du HÄR