Fri frakt vid köp över 500 kr

Snabba leveranser

Säker e-handel

Ai eyewear solglasögon

Våra glas

Att köpa glasögon kan vara som en djungel. Därför har vi gjort det enkelt för dig. Du väljer båge, vi hjälper dig med glasen. Alla glas har hög kvalitet och är framtagna för att ge dig en ultimat synupplevelse. Allt du behöver ta reda på är om du behöver enkelslipade, när-/rumsprogressiva eller progressiva glasögon.

Skillnaden på olika glas

Enkelslipade glas - korrigerar ditt synfel när du ser oskarpt på antingen nära eller långt håll. Du har samma styrka oavsett var du tittar i glaset. De enkelslipade glasen kan till exempel underlätta för dig att se på långt håll eller då du behöver läsa fastän du i övrigt ser bra. 

Progressiva glas - hjälper dig att se klart både på långt håll i den övre delen av glaset och på nära håll i den nedre delen av glaset, vilket innebär att du har olika styrkor i olika delar av glaset. Glaset har ingen visuell övergång som ”läsrutan” i bifokala glas utan ser ut som vilket styrkeglas som helst.

Närprogressiva - glaset för dig som jobbar mycket vid skärm och behöver en styrka vid läsning och en vid skärm.

Rumsprogressiva - glaset för dig som jobbar både vid skärm men har mycket möte/ längre avstånd där du behöver se. Med dessa glas kan du se upp till fyra meter vilket gör dom ypperliga för inomhusbruk. Inte godkända för bilkörning.

 

 

Ai Eyewear glasögon

Köp Ai-glasögon hos Synsam

Både enkelslipade och progressiva glas säljer vi endast i butik hos vår återförsäljare Synsam. Ett progressivt glas är mer avancerat än ett enkelslipat och behöver anpassas av en utbildad optiker för att du ska få en korrekt synupplevelse. Boka gärna en synundersökning i någon av Synsams butiker eller titta in och prata med personalen så hjälper de dig.

Se kollektionen

Extra tillval för din livsstil

Störs du av irriterande reflexer, starkt solljus eller vill skydda ögonen mot det ohälsosamma blåa ljuset? Vi har flera tillval som underlättar just din livsstil. Gör ditt tillval online när du slutför din beställning eller fråga oss i butiken så hjälper vi dig.

 

Blue block glas

Blue block

Tekniken filtrerar bort stora delar av det ohälsosamma blåa ljuset och minskar genom det risken för förändringar på näthinnan. Det hjälper även till så ögonen känns piggare och mindre ansträngda om du sitter mycket vid skärm.

 

Polariserande glas

Polariserande glas har ett filter som avlägsnar reflexer på ett effektivt sätt. Tack vare detta minimeras blänk och störande reflektioner från blanka ytor som till exempel vattenpölar. Är du mycket på sjön är detta ett bra alternativ då du lättare kan se till exempel grund. Finns i färgerna brun och grå.

 

Fotokromatiskt glas

Inomhus är dina glasögon som vanligt och helt klara. När du går utomhus så mörknar glasen och ger dig fullt UV-skydd från solen. Glaset ändrar färg då det utsätts för UV-strålning. Hur mörka glasen blir beror på hur mycket UV-strålning det är, således mörknar det även om det är molnigt. Finns i färgerna grå, grön och brun.