Fri frakt vid köp över 500 kr

Snabba leveranser

Säker e-handel

Person med Ai glasögon på

Hållbarhet

Vi tar ansvar för vår gemensamma framtid.

Ai Eyewear vill bidra till ett gott seende genom hela livet, med minsta möjliga klimatpåverkan. Vår ambition är att i möjligaste mån erbjuda produkter framtagna av återvunna material och införa cirkulära flöden i hela verksamheten. Vår påbörjade hemtagning av produktionen från Asien till Frösön i norra Sverige är en viktig komponent i vår ständiga strävan att bli bättre.

Circular collection - gamla glasögon blir nya

Varför låta dina gamla glasögon ligga i en byrålåda och skräpa? Ge dina förbrukade glasögon en andra chans och återvinn dem. Även om de är trasiga, från en annan butik, av plast eller metall ser vi till att de blir en del av ett cirkulärt flöde. Vår partner för detta är Synsam. Så rensa byrålådorna och lämna i glasögonen och solglasögonen på en av Synsams många butiker. Tillsammans ser vi till att användbart material kommer till användning. Tack för att du som kund hjälper oss i detta viktiga arbete.

Kontaktlinser

Plastneutrala linser

Nu blir delar av delar av endagslinssortimentet från Cooper Vision plastneutralt. Hur funkar det? Idag behöver linstillverkarna använda plast för att tillverka linser. För att uppnå plastneutralitet* plockas motsvarande mängd plast, som används i produkterna, upp i havet eller havsnära områden i Filippinerna, Indonesien, Brasilien och Egypten. Med andra ord; när du väljer certifierade endagslinser från Cooper Vision gör du en bra insats för miljön. Kom också ihåg att återvinna din förpackning för mer effekt!

Köp kontaktlinser

*Plastneutralitet uppnås genom köp av credits från Plastic Bank©. En credit motsvarar insamling och konvertering av ett kilo plast som annars kan hamna i hav eller vattendrag. Linstillverkaren CooperVision köper credits som motsvarar vikten av plast i våra CooperVisions endagars linsbeställningar (från 1 September 2021). Endagslinsernas plastmängd beräknas utifrån vikten på den plast som finns i blisterförpackning, lins och sekundärförpackning (kartong), inklusive laminat, lim och övrigt (t.ex. bläck)

 

Så här återvinner du dina linser


PAPPERFÖRPACKNING, FOLIE, PLAST
Vik ihop och kasta pappersförpackningar, folien och plasten i rätt behållare vid din närmaste miljöstation. Folie räknas som metall.

ANVÄNDA LINSER
Släng i soppåsen.
OBS! Släng aldrig linser i toaletten!

LINSVÄTSKEFLASKOR
Tomma linsvätskeflaskor ska också sorteras som plast vid närmaste miljöstation.