Fri frakt vid köp över 500 kr

Snabba leveranser

Säker e-handel

KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR PÅ AIEYEWEAR.SE


Ai Eyewear är ett varumärke som ägs av Synsam Group Sweden AB, 556768-7248, Box 30153, 104 25 Stockholm (”Synsam”). Synsam äger och driver också aieyewear.se. Parter i detta avtal är Synsam och den kund som gör en beställning på aieyewear.se. Med ”Ai Eyewear” avses i dessa villkor Synsam.

Allmänt
Dessa köp- och leveransvillkor är tillämpliga på köp och beställningar som konsumenter gör på aieyewear.se.

När du väljer att göra en beställning hos aieyewear.se godkänner du dessa villkor.

Samtliga priser på aieyewear.se är inklusive moms.

För att handla hos oss måste du vara fyllda 18 år.

Vi levererar inom Sverige.

Ett beställningserkännande skickas direkt efter avslutat köp till angiven e-postadress. Det är viktigt att du anger en korrekt e-postadress för att få information om eventuella förseningar etc.

Frakt
Beställda produkter levereras till dig fraktfritt om värdet överstiger 500 kronor. För beställningar till ett värde under 500 kronor tillkommer en fraktkostnad om 29-49 kronor beroende på leveranssätt. Om du tecknar dig för ett linsabonnemang är de leveranser som sker inom ramen för abonnemanget kostnadsfria. 

Leveranser
Leveranstiden beror på vilken typ av produkt som du har beställt.
Lagerförda produkter beställda innan klockan 15:00 skickas från oss normalt samma dag som du gör din beställning. Leveranstiden är normalt 1-2 arbetsdagar.

Leverans av specialtillverkade produkter som tillverkas utifrån kundens beställning, såsom exempelvis enkelslipade glasögon med styrka, tar något längre tid, men som regel inte mer än 14 arbetsdagar.

Produkter som inte finns i lager vid beställningstillfället levereras så snart som möjligt efter att vi fått leverans från vår leverantör, oftast inom 5 arbetsdagar. Om det skulle uppstå en leveransförsening så kommer vi att meddela dig.

Alla leveranser görs till den leveransadress som du uppgett vid beställningen. Leveransadress kan endast vara en godkänd adress inom Sverige. Vi strävar efter att tillämpa samleverans och att leverera alla beställningar komplett. Våra försändelser kan skickas med PostNord eller Budbee. Vilket av nedanstående fraktsätt vi använder vid leveransen bestäms när försändelsen skickas från vårt lager.

Mindre försändelser levereras med PostNord direkt till din brevlåda eller ditt brevinkast om det får plats. Om försändelsen inte får plats får du ett sms, e-post eller en avi från PostNord om att den finns att hämta på aviserat utlämningsställe.

Betalningsalternativ
Vi erbjuder i samarbete med Klarna fakturabetalning, delbetalning, kontokortsbetalning, direktbetalning samt Swish, se nedan.
När det gäller de betalningsalternativ som inte innebär att betalning sker direkt i samband med betalning, tillkommer vid betalning efter förfallodagen en påminnelseavgift samt dröjsmålsränta med 24% plus gällande referensränta.

Fakturabetalning
Fakturan skickas till dig via e-post i samband med att din beställning skickas från vårt lager. Fakturan har en förfallotid på 30 dagar. Ingen fakturaavgift tillkommer. Vill du istället ha en pappersfaktura med posten så tillkommer en portokostnad.

Delbetalning
Du kan välja att dela upp din betalning på 6, 12 eller 24 månader. Du som delbetalar flera produkter som du beställt från oss får alla dina köp på samma månadsfaktura. Det ger dig en bra överblick och du betalar bara en aviavgift. Du kan när som helst byta till konto, genom att helt enkelt betala in ett lägre eller högre belopp än det som står på din faktura. Läs mer om delbetalning hos Klarna här.

Kortbetalning
I samarbete med Klarna erbjuder vi säker kortbetalning med VISA, Mastercard och American Express. Inga kortavgifter tillkommer. Inga kortuppgifter lagras hos oss, utan de sparas hos Klarna som innehar SSL-certifikat och uppfyller kraven för de så kallade Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS).

Direktbetalning via bank
Om du har internetbank hos Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken kan du välja direktbetalning genom Klarna Checkout, se Klarnas villkor. Du loggar in hos din bank och pengarna dras direkt från ditt konto.

Linser
För att beställa kontaktlinser på aieyewear.se krävs ett giltigt recept från optiker eller ögonläkare för de linser du vill beställa. Att du har ett eget recept intygar du i samband med din beställning. Du intygar också att du vet hur du ska hantera och sköta dina kontaktlinser samt att du förstår att felaktig användning av kontaktlinser kan orsaka skador på dina ögon och i värsta fall skada din syn. Ditt recept får inte vara äldre än ett år vid köptillfället.

Ai Eyewear Linsabonnemang
Om du automatiskt vill få återkommande leverans av en produkt kan du välja att starta ett linsabonnemang. Du väljer om du vill ha leverans varje månad, varannan månad, varje kvartal eller varje halvår. Du får produkterna levererade omgående och sedan samma datum varje period tills dess du väljer att avsluta prenumerationen. Du kan avsluta den när du vill utan kostnad, men du behöver säga upp prenumerationen senast vardagen innan produkterna skickas. Betalningsalternativ vid prenumeration är faktura eller kort genom Klarna checkout. Läs mer om 
Ai Eyewear Linsabonnemang.

Glasögon med enkelslipade glas
För att beställa enkelslipade glasögon på aieyewear.se krävs ett giltigt recept från optiker eller ögonläkare för de glas du vill beställa. Att du har ett eget recept intygar du i samband med din beställning. Ditt recept får inte vara äldre än ett år vid köptillfället.

Ångerrätt
Du har rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar från att du (eller någon tredje part, dock ej transportföretaget), har tagit emot produkten. För dig som har beställt enkelslipade glasögon erbjuder vi en förlängd ångerfrist om 90 dagar.
Ångerrätt gäller inte för

(i) produkter (andra än enkelslipade glasögon, enligt ovan) som har tillverkats enligt kundens anvisningar eller som på annat sätt har fått en tydlig personlig prägel eller
(ii) produkter som är förseglade, om förseglingen har brutits.

Om du vill utöva ångerrätten ska du skicka ett klart och tydligt meddelande till Ai Eyewear om ditt beslut att frånträda avtalet. Du kan, men behöver inte, använda den särskilda blankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket har tagit fram. Du hittar ångerblanketten här.

Meddelandet om att du ångrar ditt köp skickas till vår kundtjänst via e-post till hello@aieyewear.se eller via post till

Ai Eyewear
Banvaktsvägen 6
171 48 Solna

Det går också bra att kontakta vår kundtjänst på telefon 08-6192868.

Väljer du att utöva ångerrätten så behöver du returnera den produkt som du köpt från oss. När du skickar tillbaka produkten ber vi dig använda den returfraktsedel som du fick med din leverans. Om du gör det så står vi för fraktkostnaden och vår administration av returen går snabbare och enklare. Mer information om hur du går till väga för att returnera produkter till oss hittar du under rubriken Returer nedan.

Du är skyldig att skicka tillbaka produkten till oss utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 30 dagar efter att du tog emot den (90 dagar för enkelslipade glasögon). Ångerfristen anses ha iakttagits om du skickar tillbaka produkten innan denna period löpt ut.

Du har alltid rätt att undersöka den levererade produkten. Men vi förbehåller oss rätten till ersättning för värdeminskning om du skulle ha använt eller hanterat produkten i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att undersöka den.

Utövar du din ångerrätt kommer vi att, via Klarna, betala tillbaka den betalning som vi fått från dig. Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi har dock, oavsett vad dom nu angivits, rätt att vänta med återbetalningen tills vi har fått tillbaka produkten från dig eller tills du har skickat in ett bevis på att du har skickat tillbaka produkten, beroende på vad som inträffar först. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv använde för ditt köp, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något.

Reklamationer
I enlighet med konsumentköplagens regler har du som är privatkund rätt att reklamera ett fel på produkten som fanns vid leveranstillfället och som visar sig inom 3 år. Synsams ansvar omfattar ursprungliga fel och undantag gäller för förbrukningsvaror med begränsad hållbarhetstid och för fel som beror exempelvis på felaktig användning, vanvård eller liknande.

Om du får en felaktig leverans, t ex fel typ av produkt, fel antal eller en produkt som är defekt behöver du reklamera leveransen inom skälig tid efter att du upptäckt eller borde ha upptäckt felet. Reklamationer som görs inom två månader från det att felet upptäcktes anses alltid ha gjorts i rätt tid.

Reklamation görs till vår kundtjänst via e-post till hello@aieyewear.se eller via telefon på nr 08–6192868. Glöm inte att beskriva vad som är fel med produkten eller leveransen. Som ett alternativ har du möjlighet att vända dig till huvudkontoret på Synsam i Stockholm för att framställa ditt klagomål.

Synsam Huvudkontor
Sankt Eriksgatan 60
112 34 Stockholm

Om produkten är felaktig har du som kund rätt att begära att vi antingen avhjälper felet eller levererar en ny produkt. Vi är, enligt lag, endast skyldiga att avhjälpa felet eller göra en omleverans om den åtgärd du begärt är möjlig och kan vidtas utan att vi drabbas av oskäliga kostnader. Skulle avhjälpande eller omleverans inte komma i fråga eller ske inom skälig tid så har du rätt att istället kräva ett prisavdrag eller häva köpet.

Vid reklamation behöver du skicka tillbaka produkten till oss. Du bör då använda den returfraktsedel som du fick med din leverans. Mer information om hur du går tillväga för att returnera en produkt till oss hittar du under rubriken Returer nedan.

Vid reklamationer följer Ai Eyewear riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). 

ARN
Box 174
101 23 Stockholm
Mailadress: arn@arn.se

www.arn.se

Du kan även hitta mer information hos Konsumentverket.

Returer
Produkter som du vill returnera till oss ska du skicka till följande adress:

Ai Eyewear
Banvaktsvägen 6
171 48 Solna

Det gäller oavsett om returen sker för att du valt att utnyttja din ångerrätt eller för att du vill reklamera produkten.

Vid retur bör du använda returfraktsedel som du fick med din leverans. I annat fall måste du särskild ange följande uppgifter:
• Ordernummer, finns på din följesedel.
• Ditt namn och kontaktuppgifter
• Antal och namn på de produkter som önskas returneras
• Orsaken till returen

Produkter som returneras ska vara oanvända och i obruten och oskadad originalförpackning. Detta med anledning av att exempelvis kontaktlinser och kontaktlinsvätska plomberas av hälso- och hygienskäl. I annat fall kan Ai Eyewear vägra godkänna returen. Undantag från kravet på obruten förpackning görs vid retur efter reklamation av defekt produkt om felet bara kunnat upptäckas efter att förpackningen brutits.

Ai Eyewear förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det vid kontroll skulle visa sig att produkten eller leveransen inte är felaktig.

Notera att nekade returer inte kommer att skickas tillbaka till dig.

Ai Eyewear betalar för normal fraktkostnad inom Sverige vid alla returer som sker i enlighet med dessa villkor och med användande av den returfraktsedel som vi tillhandahåller. Ai Eyewear betalar dock inte fraktkostnad för felaktiga eller försenade returer eller för returer som avser icke godkända reklamationer.

Outlösta leveranser
Försändelsen ligger som regel hos postombudet i 7 dagar innan den returneras till oss.

Personuppgifter
Din personliga integritet och skyddet för dina personuppgifter är viktigt för Ai Eyewear. Vi behandlar våra kunders personuppgifter i enlighet med vad som framgår av Ai Eyewears integritetspolicy här.

Länkar
På aieyewear.se länkar vi i vissa fall till andra webbplatser som inte kontrolleras av Ai Eyewear. Webbplatser utanför Ai Eyewears kontroll kan också länka till aieyewear.se. Ai Eyewear eftersträvar att enbart länka till webbplatser som följer personuppgifts- och säkerhetsföreskrifter motsvarande våra egna, men Ai Eyewear är inte ansvarigt för skydd eller sekretess av information eller personuppgifter som kunden väljer att lämna på andra webbplatser. Det rekommenderas att kunden iakttar försiktighet och tar del av personuppgiftsföreskrifterna för den aktuella webbplatsen.

Copyright
Allt innehåll på aieyewear.se, såsom texter, grafik, logotyper, bilder, ljudklipp, digitala nedladdningar och annan mjukvara, tillhör Ai Eyewear eller någon av våra leverantörer och är skyddat av svenska och internationella upphovsrättslagar.

Fel
Vi reserverar oss för eventuella felaktigheter i informationen på aieyewear.se och förbehåller oss rätten att ändra priser utan föregående avisering. Ai Eyewear reserverar sig för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem, ändringar av tekniska specifikationer och eventuella typografiska fel på sajten.

Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga beställningar. Vi kommer i så fall att, så långt möjligt, kontakta kunden och försöka reda ut eventuella missförstånd.

Bestämmelses ogiltighet
Om domstol eller annat behörigt organ skulle anse att bestämmelse i dessa villkor är ogiltig eller inte verkställbar, ska detta inte påverka giltigheten eller tillämpningen av övriga bestämmelser i villkoren.

Force majeure
Försening på grund av omständighet som ligger utanför Ai Eyewears kontroll och som Ai Eyewear inte skäligen kunde förväntas ha räknat med, såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, blixtnedslag, eldsvåda, krig, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse eller annan offentlig reglering inklusive rekommendationer av smittskyddsmyndighet vid pandemi, fel i operatörs nät, allmän knapphet på transporter, varor, kommunikation eller energi eller annan liknande omständighet samt försening eller fel i tjänster från underleverantör/-konsult grund av omständighet som här angivits, ansvarar inte Ai Eyewear för. Sådana omständigheter ska utgöra befrielsegrund för Ai Eyewear som medför framflyttning av tidpunkt för prestation och befrielse från skadeståndsansvar eller annan påföljd.

Om Ai Eyewear är förhindrat att fullgöra sina åtaganden på grund av omständighet som anges ovan ska Ai Eyewear informera kunden om detta och ange de omständigheter som utgör force majeure. Ai Eyewear ska även informera kunden när de omständigheter som utgör force majeure upphör. Om omständigheten varar i mer än två (2) månader har både kunden och Ai Eyewear rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

Ändringar av villkoren
Ai Eyewear förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa villkor. Sådana ändringar kommer att publiceras på aieyewear.se och får verkan 30 dagar efter att de publicerats där, alternativt från det att du som kund har accepterat villkoren i samband med ett nytt köp via aieyewear.se.

Tillämplig lag och tvist
Svensk lag ska gälla för köp som sker via aieyewear.se. En eventuell tvist mellan kunden och Ai Eyewear rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa villkor ska i första hand försöka lösas av parterna. Ytterst avgörs en tvist av svensk allmän domstol. Om vi inte kan komma överens har du som konsument möjlighet att, istället för att låta tvisten prövas av en domstol, vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).

ARN
Box 174
101 23 Stockholm
Mailadress: arn@arn.se
www.arn.se

Även EU-kommissionen erbjuder ett sätt att lösa konsumenttvister utanför domstol. Konsumenter som är missnöjda med en vara som köpts på nätet kan låta ett klagomål prövas via kommissionens online-plattform för tvistlösning, s k ODR (Online Dispute Resolution). Du hittar mer information här https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SV.