Fri frakt vid köp över 500 kr

Snabba leveranser

Säker e-handel

Gör syntest & skaffa lins- eller glasögonrecept online


 

Äntligen är det lätt att få ett recept - gör syntest online

När testade du din syn senast? Kanske behöver du förnya ditt recept eller helt enkelt skaffa ett nytt? Då har du kommit rätt!

Testa synen & få recept

Vänligen notera att du behöver en dator för att göra syntestet. Testet går fort och är helt gratis. Vi står för kostnaden (värde 200 kr).

Genom att klicka på Testa synen & få recept kan du förnya ditt befintliga glasögon- eller linsrecept. Du kan även skaffa ett helt nytt recept.

För att få ett recept online, behöver du uppfylla dessa villkor:

 • 18-45 år gammal
 • Har glasögon med styrkan mellan -10 och +10, cylinder upp till -6
 • Har linser med styrkan mellan -10 och +10, cylinder upp till -6

Obs! Notera att detta syntest genomförs av vår samarbetspartner Easee. Du kommer automatiskt skickas vidare till Easees hemsida. Det är Easee som ansvarar för hela processen och den hantering av data som detta kan innebära.

Det finns även en möjlighet att göra ett Snabbt syntest. Detta är ett förenklat test som visar ifall du behöver göra en mer komplett synundersökning. För att göra testet, behöver du ha fyllt 18 år.

Varför ska du välja just detta syntest?

 • Testet görs 100% online
 • Kliniskt bevisat & certifierat test
 • Ingen tidsbokning, börja testet direkt
 • Easee guidar dig genom testet
Syntest online

Du behöver:

 • En smartphone och en dator eller stor läsplatta

 • Ett kort*

 • 3 meter mellan dig och datorn

 • Glasögon eller linser tillhands (om du använder idag)

* Kortet används för att mäta storleken på ditt ansikte. Använd t.ex. id-kort eller betalkort.

Syntest online

Så går det för att få ditt recept:

1. Förinformation  
Vi ställer ett par frågor om din ålder och hälsa för att se om du kan ta testet.  

2. Förbered dig  
Du kopplar upp din dator eller telefon till testet och skapar ett konto genom att uppge din mejl. Skriv in dina styrkor på respektive öga, det som står i ditt recept eller på linsförpackningen om du har tillgång till detta. Vi guidar dig genom alla steg. 
 
3. Din syn mäts 
Dina ögons visuella funktion mäts. Du står 3 meter från din skärm och får instruktioner från din högtalare.  
 
4. Du får ditt resultat 
Du får ditt resultat direkt. Sedan tittar våra experter igenom resultaten för att garantera att det är korrekt. Inom 24 timmar får du ditt recept i din inkorg och på dina sidor.

Starta syntestet

Vanliga frågor om syntest online

Hur vet jag att jag kan lita på resultatet?

Easee samarbetar med medicinska experter för att säkerställa korrekta och tillförlitliga testresultat. Experterna kontrollerar varje ögontest online och säkerställer tillförlitligheten av resultaten. Enligt en studie gjord av forskningscentret UMC Utrecht ger syntestet rätt resultat när resultatet jämförs med ett traditionellt syntest. Testet har även fått ett officiellt CE-certifikat. Om du har några frågor om testresultaten kan du kontakta Easee.

Skiljer sig syntesten som görs hos optiker och online från varandra?

Ett syntest som görs på nätet är likvärdigt med ett syntest som görs hos en optiker eller på sjukhus. Dessutom är det ISO EN 13485:2016 certifierat av TÜV Rheinland. Universitair Medisch Centrum Utrecht har kliniskt bekräftat syntestet. Studien har publicerats i Journal of Medical Internet Research.

Kan vem som helst göra ett syntest på nätet?

Syntestet online är avsedd för alla över 18 år för att kontrollera sin syn. Testet är inte avsedd att ersätta en omfattande synundersökning. Till testet hör ett kort hälsoenkät, som används för att säkerställa att du kan göra ett syntest online.

När behöver jag träffa en optiker?

Utifrån dina svar på hälsofrågorna kan Easee rekommendera att du besöker en optiker eller ögonläkare för en undersökning. Det kan vara en situation där mätningarnas tillförlitlighet inte kan garanteras. Om du är gravid kan till exempel hormonella förändringar orsaka synförändringar. Du bör få synen kontrollerad igen två månader efter förlossningen, eftersom hormonnivåerna vanligtvis återgår till det normala inom 6-8 veckor. Easee rekommenderar att du låter kolla upp dina ögon hos en optiker eller ögonläkare om du har diabetes eller andra sjukdomar som påverkar blodkärlen. Om du har smärtsamma eller irriterade ögon bör du göra en undersökning hos en optiker, eftersom det kan vara tecken på en sjukdom. Procedurer som utförs på ögat kan avsevärt påverka brytningsfelet. Därför kan vi inte garantera tillförlitligheten av resultatet för dem som har genomgått ögonkirurgiska ingrepp.

Varför måste jag dela personlig information?

Uppgifterna används för syntestet. Dessutom använder våra experter dem för att förbereda ett korrekt och personligt anpassat recept.

Vem tar hand om mina personuppgifter?

Syntestet görs av Ai Eyewears partner Easee som behandlar dina personuppgifter.

Kan jag ta bort kontot jag skapade efter att ögontestet är klart?

Självklart. Om du vill radera ditt konto kan det göras i två steg. Logga först in på ditt Easee-konto. Därefter klickar du på "Ändra personlig information" till vänster. På nästa sida, under knappen "Spara data" kan du hitta alternativet "Radera konto".